Σε πλήρη δράση ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ΑΕΚ, με την ενίσχυση της άμυνας να είναι στο επίκεντρο.
Παρά τις αβεβαιότητες γύρω από το μέλλον του Ματίας Αλμέιδα, η ΑΕΚ δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια και θέλει να ανατρέψει τα προγνωστικά επιστρέφοντας στους τίτλους.
Ο Χαβιέρ Ριμπάλτα, υπό τις οδηγίες του Μάριου Ηλιόπουλου, έχει ήδη ξεκινήσει την αναζήτηση ποδοσφαιριστών για να καλυφθούν τα εμφανή κενά του ρόστερ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτος στη λίστα για την άμυνα είναι Έλληνας στόπερ, με τις υπογραφές να θεωρούνται θέμα χρόνου.
Η Ένωση αναμένεται να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές στα μετόπισθεν. Το πλάνο περιλαμβάνει την απόκτηση δύο κεντρικών αμυντικών – εκ των οποίων ο ένας για βασική θέση – καθώς και ενίσχυση στα άκρα της άμυνας.
Ο Γιώργος Κυριακόπουλος παραμένει ο βασικός στόχος για το αριστερό άκρο, ενώ αναζητείται και δεξί μπακ που θα πλαισιώσει τον Ρότα.