Είναι γεγονός, το συναρπαστικότερο πρωτάθλημα στον πλανήτη βρίσκεται προ των πυλών. Η Πρέμιερ Λιγκ 2024-25 ξεκινάει, με είκοσι ομάδες να είναι έτοιμες να προσφέρουν ανατροπές και συγκινήσεις.
Εξάλλου, πρόκειται ίσως για το μόνο πρωτάθλημα στο οποίο σταθερά τα προγνωστικά καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων.
Και η φετινή μάχη στο πρωτάθλημα Αγγλίας 2024-25 αναμένεται αμφίρροπη, με τουλάχιστον 4 ομάδες να είναι σε θέση να διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή και τις υπόλοιπες 16 να μπορούν να τερματίσουν από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη μέχρι και τις τελευταίες τρεις που οδηγούν στην Τσάμπιονσιπ.
Θα περίμενε κανείς ένα πιο δραστήριο μεταγραφικά καλοκαίρι από τις περισσότερες ομάδες. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε έως τώρα με αποτέλεσμα να μην έχουν αλλάξει σημαντικά και οι ισορροπίες.
Το φαβορί premier league τα τελευταία χρόνια είναι η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία φέτος ίσως διανύει την τελευταία της χρονιά με τον Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο της.
Τα βλέμματα επίσης στρέφονται τόσο στη Λίβερπουλ στην μετά-Κλοπ εποχή όσο και στην έτοιμη για τον τίτλο Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα.
Στην πρεμιερ λιγκ 2024-25 δεν θα βρίσκονται οι υποβιβασμένες Λούτον, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Μπέρνλι. Και οι τρεις μάλιστα δεν πρόλαβαν να χαρούν το επίτευγμά τους, έχοντας τον άχαρο ρόλο του… ασανσέρ.
Την θέση τους στα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου πήραν η πρωταθλήτρια της Τσάμπιονσιπ Λέστερ, η Ίπσουϊτς με τη δεύτερη διαδοχική άνοδο και η Σαουθάμπτον του Ράσελ Μάρτιν.
Πρέμιερ Λιγκ 2024-25 – Πότε ξεκινάει
Το τετραήμερο 16-19 Αυγούστου έχει ορισθεί η σέντρα στο συναρπαστικό πρωτάθλημα της Premier League 2024-25, με τη λήξη του να πραγματοποιείται στις 25 Μαΐου 2025.
Η αυλαία θα ανοίξει στο Μάντσεστερ με την αναμέτρηση της Γιουνάιτεντ απέναντι στη Φούλαμ του Μάρκο Σίλβα και θα πέσει στο Λέστερ όπου η ομώνυμη ομάδα θα φιλοξενήσει την Τότεναμ του δικού μας, Άγγελου Ποστέκογλου. Φυσικά και φέτος θα ενημερώνεστε για το που θα δείτε την εκάστοτε αναμέτρηση από το πρόγραμμα TV.
Σύστημα διεξαγωγής – Αγγλικό Πρωτάθλημα 2024-25
Οι 20 ομάδες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους σε δύο γύρους. Οι πρώτες 4 θα εξασφαλίσουν την παρουσία τους στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.
Οι υπόλοιπες τρεις μέχρι τη θέση 6 θα έχουν σίγουρη την ευρωπαϊκή τους παρουσία για τη σεζόν 2025-2026. Συνολικά, είναι 7 τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, με το ένα εξ αυτών να πηγαίνει στη νικήτρια του League Cup, η οποία κερδίζει θέση στα play off του Conference League. Τρεις ομάδες, όπως κάθε χρόνο, θα υποβιβαστούν και αντίστοιχα άλλες τρεις θα προβιβαστούν από την Τσάμπιονσιπ.
Στο σύνολό τους θα διεξαχθούν 38 αγωνιστικές για το πρωταθλημα αγγλιας 2024-25. Στο Νησί δεν υπάρχει χρόνος για διακοπές με τις ομάδες να αγωνίζονται συνεχόμενα και χωρίς διαλείμματα. Ακόμα και τα Χριστούγεννα, όπως γίνεται παραδοσιακά όλα αυτά τα χρόνια, η Boxing Day θα μας κρατήσει συντροφιά.
Κριτήρια ισοβαθμίας
- Διαφορά τερμάτων
- Καλύτερη επίθεση
- Επίδοση μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων στα μεταξύ τους παιχνίδια
- Ποια ομάδα έχει τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ στα παιχνίδια αυτά
Οι ομάδες στην πρεμιερ λιγκ 2024-25
Μάντσεστερ Σίτι
(Etihad Stadium – 53.000 θέσεις)
Η περσινή πρωταθλήτρια μπαίνει σε ένα περίεργο σταυροδρόμι φέτος, καθώς ίσως είναι η τελευταία σεζόν των Κέβιν Ντε Μπρόινε, Έντερσον αλλά και Πεπ Γκουαρδιόλα στην ομάδα.
Οι «πολίτες», με τον Καταλανό τεχνικό στο τιμόνι, έχουν πάρει τα πάντα αυτά τα χρόνια. Ακόμα και το Τσάμπιονς Λιγκ που τόσο τους έλειπε, το κατέκτησε το 2023 νικώντας την Ίντερ με 1-0 στον τελικό.
Γενικότερα η Σίτι έχει κατακτήσει τα 6 από τα 7 τελευταία πρωταθλήματα με παρένθεση τη χρονιά 2019-2020 όπου της πήρε τα σκήπτρα η Λίβερπουλ. Ζήτημα αποτελεί πλέον κατά πόσο ο σύλλογος του Μάντσεστερ θα μπει με την ίδια δίψα και διάθεση για τη διατήρηση του τίτλου του πρωταθλητή.
Και φέτος φυσικά ξεκινάει ως το μεγάλο φαβορί στις αποδόσεις πρέμιερ λιγκ. Στην ουσία αντίπαλός της είναι η δική της αγωνιστική κατάσταση. Πάντως, αν επιβεβαιωθεί πως κλείνει ο κύκλος του Πεπ στην ομάδα, σίγουρα θα αποτελέσει ένα κίνητρο για να κατακτήσει ό,τι μπορεί.
Μεταγραφικά οι σίτιζενς έχουν προχωρήσει στην απόκτηση του Σαβίνιο, ο οποίος πέρυσι έκανε μαγικά πράγματα στην Τζιρόνα. Κόουτο και Σέρχιο Γκόμεθ αποχώρησαν από την ομάδα ενώ και ο Χούλιαν Άλβαρεζ αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του μακριά από την Αγγλία, με τον Αργεντίνο να βρίσκεται μία ανάσα από την Ατλέτικο Μαδρίτης.
Άρσεναλ
(Emirates Stadium – 60.000 θέσεις)
Το βήμα παραπάνω θέλουν να κάνουν οι Λονδρέζοι τη φετινή χρονιά. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα δύο συνεχόμενες χρονιές κατόρθωσε και τερμάτισε δεύτερη πίσω από την καλοκουρδισμένη μηχανή της Σίτι, ενώ πέρυσι διεκδίκησε για πρώτη φορά ύστερα από πάρα πολλά χρόνια το πρωτάθλημα μέχρι και την τελευταία αγωνιστική.
Με τον Ισπανό στην άκρη του πάγκου τους, οι «κανονιέρηδες» έχουν μεταμορφωθεί και ξεκίνησαν πάλι να πρωταγωνιστούν εντός συνόρων. Μέχρι τώρα δεν ήταν ιδιαίτερα ζωηρή στο μεταγραφικό παζάρι η Άρσεναλ καθώς απέκτησε τον Ράγια με κανονική μεταγραφή από την Μπρέντφορντ, ενώ προχώρησε και στην προσθήκη του Ιταλού αμυντικού Ρικάρντο Καλαφιόρι από την Μπολόνια.
Φέτος, οι «gunners» θέλουν να γίνουν πρωταθλητές στην premier league 2024-25 για να ολοκληρώσουν με το καλύτερο δυνατό τρόπο το πρότζεκτ το οποίο χτίζουν τα τελευταία χρόνια. Πάντως, μεταγραφικά δεν έχει τελειώσει ακόμα η ομάδα του Αρτέτα, μιας και αναμένεται να αποκτήσει και παίκτη για την γραμμή κρούσης της.
Από την ομάδα αποχώρησε ο Σμιθ Ρόου ο οποίος ανήκει πλέον στη Φούλαμ. Παρελθόν αποτελεί ο Σέντρικ Σοάρες, ο Ελνένι και ο Νούνο Ταβάρες ο οποίος μετακόμισε στη Ρώμη για λογαριασμό της Λάτσιο.
Καλή ήταν η παρουσία της ομάδας στο στάδιο προετοιμασίας, όπου με εξαίρεση την ήττα από την Λίβερπουλ ο απολογισμός της κρίνεται θετικός.
Λίβερπουλ
(Anfield – 60.000 θέσεις)
Μία από τις ομάδες που τραβάει τα βλέμματα στο στοίχημα premier league είναι η Λίβερπουλ υπό την τεχνική καθοδήγηση του Άρνε Σλοτ.
Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ έκλεισε το κεφάλαιο Γιούργκεν Κλοπ μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια, με τον Γερμανό να κρίνεται ως ένας από τους πιο επιτυχημένους και σίγουρα πιο αγαπητός προπονητής στην ιστορία του συλλόγου. Την διάδοχη κατάσταση ανέλαβε το μέχρι πρότινος «αφεντικό» της Φέγενορντ.
Ο Ολλανδός έχει διαφορετικό στιλ από τον προκάτοχό του. Θα έλεγε κανείς πως η ποδοσφαιρική του φιλοσοφία μοιάζει περισσότερο με εκείνη του Πεπ Γκουαρδιόλα. Πέρυσι, στο κύκνειο άσμα του Κλοπ, η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση ενώ κατέκτησε μόνο το Λιγκ Καπ, επικρατώντας στην παράταση της Τσέλσι.
Μέχρι τώρα ο σύλλογος του μεγάλου λιμανιού δεν έχει πραγματοποιήσει καμία μεταγραφική κίνηση. Παρ’ όλα αυτά όπως τόνισε και ο ίδιος ο Σλοτ, γίνεται προσπάθεια για ενίσχυση με τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό να αφορά δεδομένη προσθήκη στη θέση «6».
Επίσης, οι ιθύνοντες καλούνται να διαχειριστούν και κάποιες δύσκολες υποθέσεις αναφορικά με την ανανέωση συνεργασίας με ορισμένους βασικούς πυλώνες του ρόστερ. Συγκεκριμένα, 3 εκ των αρχηγών της ομάδας, Φαν Ντάικ, Άρνολντ και Σαλάχ μπαίνουν στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους, με την ομάδα να προτίθεται να τους ανανεώσει άμεσα.
Η εικόνα στα φιλικά ήταν αρκετά ενθαρρυντική. Πιθανότατα η βασική φιλοδοξία των «κόκκινων» θα είναι η έξοδος στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, τερματίζοντας σε μία από τις πρώτες τέσσερις θέσεις της βαθμολογίας. Τα προγνωστικα πρεμιερ λιγκ τους δίνουν 3ο φαβορί για τον τίτλο. Από την ομάδα αποχώρησαν ως ελεύθεροι οι Μάτιπ και Τιάγκο Αλκάνταρα. Ο δεύτερος μάλιστα αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.
Τσέλσι
(Stamford Bridge – 40.000 θέσεις)
Μεγάλο στοίχημα στο αγγλικό πρωτάθλημα 2024-25 αποτελούν οι «μπλε» του Λονδίνου, οι οποίοι για ακόμα μία χρονιά ξεκινάνε με νέο τεχνικό στην άκρη του πάγκου. Μπορεί πέρυσι να κατάφεραν να επιστρέψουν στην Ευρώπη κόντρα στις αναλύσεις αγώνων, με τον Μαουρίτσιο Ποκετίνο στο τιμόνι τους, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να συμπορευθούν οι δύο πλευρές και δεύτερη σερί χρονιά.
Πλέον οι Λονδρέζοι με τον Έντσο Μαρέσκα, ο οποίος προέρχεται από εξαιρετική χρονιά με τη Λέστερ οδηγώντας τη στην άνοδο, καλείται να δείξει μία διαφορετική αγωνιστική ταυτότητα, πιο επιθετική και ταιριαστή στο dna της ομάδας.
Το μεταγραφικό παζάρι είναι ξανά πολύ έντονο, καθώς έχουν γίνει πάρα πολλές προσθήκες με γνώμονα το μέλλον. Πάντως, η συνέχεια με τα πήγαινε-έλα στην ομάδα του Λονδίνου αναμένεται έντονη, καθώς το ρόστερ υπερβαίνει κατά πολύ τους 40 ποδοσφαιριστές.
Σημαντικότερες κινήσεις είναι αυτές του τερματοφύλακα Γιόργκενσεν, που πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά στη Βιγιαρεάλ, και του Άγγλου μέσου Ντριούσμπερι-Χολ που συνεργάστηκε και πέρυσι με τον Μαρέσκα στη Λέστερ.
Ακόμα, η ομάδα απέκτησε τον Ισπανό επιθετικό Σαμού Ομοροντιόν από την Ατλέτικο Μαδρίτης, την ώρα που ο Άγγλος μέσος Γκάλαχερ αναμένεται να κάνει το αντίθετο δρομολόγιο προς Ισπανία μεριά.
Πάντως κλειδί για την πορεία της ομάδας σίγουρα είναι η αγωνιστική παρουσία των περσινών δαπανηρών μεταγραφών της και συγκεκριμένα του Μόισες Καϊσέδο όπως και του Κρίστοφερ Ενκουκού, ο οποίος πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα της περσινής σεζόν στα «πιτς».
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
(Old Trafford – 75.000 θέσεις)
Μεγάλο στοίχημα στη φετινή Πρέμιερ λιγκ είναι η παρουσία της ομάδας από την κόκκινη πλευρά του Μάντσεστερ.
Συγκεκριμένα, η Γιουνάιτεντ για ακόμα μία χρονιά με τον Έρικ Τεν Χαγκ στον πάγκο της θα προσπαθήσει να δείξει την απαραίτητη σοβαρότητα, η οποία της έλειπε σε μεγάλο βαθμό την περασμένη αγωνιστική σεζόν. Σίγουρα δεν μπορεί να λογιστεί μέσα στα φαβορι πρεμιερ λιγκ, παρ’ όλα αυτά αν απλά διεκδικήσει τον τίτλο η ομάδα θα έχει κάνει πρόοδο.
Η περσινή χρονιά ήταν πολύ μέτρια για το σύλλογο, η άμυνα της θύμιζε ομάδα που παλεύει για τον υποβιβασμό ενώ και η παραγωγικότητα της, παρά την τεράστια ποιότητα που έχει μεσοεπιθετικά, δεν ήταν σε καλά επίπεδα.
Η κατάκτηση του FA Cup στον τελικό με τη Σίτι κατά κάποιο τρόπο έσωσε τον Έρικ Τεν Χαγκ από την απόλυση. Πέρα από αυτό, η νέα διοίκηση στήριξε έμπρακτα με αρκετά καλές κινήσεις τον Ολλανδό τεχνικό μέχρι τώρα στο μεταγραφικό παζάρι. Συγκεκριμένα και ο Γιόρο και ο Ζίρκζι αποτελούν εξαιρετικές προσθήκες στοn κορμό της ομάδας, ενώ αναμένονται τουλάχιστον 2-3 μεταγραφές ακόμα.
Η Γιουνάιτεντ φέτος πρέπει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Έχει την ποιότητα για να το κάνει. Εχθρός της είναι και η κακοδαιμονία με τους συνεχόμενους τραυματισμούς. Ήδη ο Γιόρο τέθηκε 3 μήνες εκτός δράσης, με τον Χόιλουντ να αντιμετωπίζει και εκείνος πρόβλημα τραυματισμού.
Εντούτοις, η ομάδα έχει τα φόντα να πρωταγωνιστήσει και πλέον είναι στο χέρι του Έρικ Τεν Χαγκ να αποδείξει πως μπορεί να βγάλει την ομάδα του από το αγωνιστικό αδιέξοδο και να κάνει το βήμα παραπάνω που τόσο πολύ έχει λείψει στους οπαδούς του συλλόγου μετά τη φυγή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.
Νιουκάστλ
(St. James Park – 52.000 θέσεις)
Οι «καρακάξες» ξεκινάνε και τη φετινή χρονιά με τον Έντι Χάου στον πάγκο τους. Πέρυσι, ενώ τερμάτισαν στην 7η θέση του πρωταθλήματος δεν κατάφεραν να βγουν Ευρώπη μιας και η Γιουνάιτεντ που τερμάτισε 8η κατέκτησε το κύπελλο και τους «έκλεψε» το πολυπόθητο εισιτήριο.
Ο σύλλογος, μετά την πώληση στους Σαουδάραβες, έχει αλλάξει ταυτότητα και λογίζεται στις δυνατές ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ. Άλλωστε πέρσι συμμετείχε και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και ήταν αρκετά ανταγωνιστική κόντρα σε Παρί, Μίλαν και τη φιναλίστ, Μπορούσια Ντόρτμουντ.
Αντιμετωπίζει πάντως γενικότερα προβλήματα με το Financial Fair Play, οπότε δεν έχει ενισχυθεί ουσιαστικά στο μεταγραφικό παζάρι μέχρι τώρα. Συγκεκριμένα, έχει αποκτήσει τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο από τη Νότιγχαμ Φόρεστ και τον Κέλι από την Μπόρνμουθ για το κέντρο της άμυνας.
Η απουσία του Τονάλι, μετά την ποινή που του επιβλήθηκε για παράνομο στοιχηματισμό, κόστισε στην περσινή πορεία της ομάδας και θα παίξει το ρόλο της και φέτος. Για να μπορέσει να προσθέσει ποιότητα στο ρόστερ της φαίνεται πως πρέπει να κάνει κι άλλες πωλήσεις μετά από εκείνες του Μίντεχ και του Άντερσον σε Μπράιτον και Νότιγχαμ Φόρεστ αντίστοιχα.
Πάντως, ήδη έχει αρκετά δυνατή ομάδα και είναι στα φαβορί για επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στο στοιχημα πρεμιερ λιγκ.
Τότεναμ
(Tottenham Hotspur Stadium – 63.000 θέσεις)
Την επιστροφή της στην Ευρώπη και το Γιουρόπα Λιγκ πέτυχε την περσινή χρονιά η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου. Ο πρώην προπονητής της Σέλτικ άλλαξε την εικόνα της άρδην από την πρώτη του κιόλας χρονιά, παρά την φυγή του Χάρι Κέιν για την Μπάγερν Μονάχου.
Πέρυσι για μεγάλο χρονικό διάστημα βρισκόταν στην πρώτη τετράδα, αλλά η… κοιλιά που έκανε στα μέσα της χρονιάς της στοίχισε την ευκαιρία να επιστρέψει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως είχε τονίσει ο προπονητής, το φετινό καλοκαίρι θα γίνονταν αρκετές αλλαγές καθώς είχε διαπιστωθεί πρόβλημα στη νοοτροπία ορισμένων παικτών.
Μέχρι τώρα πάντως έχουν υπάρξει κάποιες αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών ενώ αναφορικά με την ενίσχυση της ομάδας υπάρχει αρκετή καθυστέρηση. Σημαντική κίνηση ο πιτσιρικάς Γκρέι από τη Λιντς.
Η ομάδα φέρεται πάντως να δουλεύει την απόκτηση επιθετικού με τον Ντομινίκ Σολάνκε να είναι ο νο1 στόχος. Στον άξονα θα έρθει σίγουρα ακόμα ένας ποδοσφαιριστής, ενώ τούτη τη στιγμή δουλεύεται η αποχώρηση του Έμερσον Ρογιάλ για την Ιταλία και τη Μίλαν.
Σίγουρα δεν λογίζονται στα φαβορί αγγλικό πρωτάθλημα οι «πετεινοί», αν και ο στόχος της τετράδας παραμένει ρεαλιστικός.
Άστον Βίλα
(Villa Park – 43.000 θέσεις)
Η περσινή έκπληξη της Πρέμιερ Λιγκ, με τον Ουνάι Έμερι στην τεχνική της ηγεσία, καλείται να ανταπεξέλθει τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο League phase του Τσάμπιονς Λιγκ.
Οι «χωριάτες» έχουν αλλάξει αγωνιστική ταυτότητα και έχουν μετατραπεί ξανά σε υπολογίσιμη δύναμη στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό φυσικά έχει τόσο η παρουσία του Μόντσι όσο και του Έμερι.
Και φέτος δεν δίστασε να σπρώξει λεφτά στο μεταγραφικό παζάρι η Βίλα. Συγκεκριμένα, προχώρησε σε 8 αρκετά δαπανηρές μεταγραφές. Πολύ σημαντικές είναι οι προσθήκες τόσο του Μάατσεν από την Τσέλσι όσο και του διεθνή Βέλγου χαφ της Έβερτον, Αμαντού Ονανά.
Αναφορικά με τις αποχωρήσεις, Λανγκλέ και Τζανιόλο έφυγαν μιας και ολοκληρώθηκε ο δανεισμός τους, ενώ ο Ντιαμπί μετακόμισε στη Σαουδική Αραβία. Μίνιμουμ στόχος είναι η έξοδος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχοντας πάντως αρκετά δύσκολο έργο.
Πλούσιο ήταν το πρόγραμμα της προετοιμασίας της ομάδας, η οποία σε έξι παιχνίδια μέτρησε 3 νίκες και 3 ισοπαλίες.
Μπράιτον
(AMEX Stadium – 32.000 θέσεις)
Ένα από τα πρότζεκτ που αν μη τι άλλο αξίζει να παρακολουθήσουμε στο επερχόμενο αγγλικό πρωτάθλημα 2024-25 είναι η Μπράιτον. Οι «γλάροι» γύρισαν σελίδα στην τεχνική τους ηγεσία, μετά τα δύο χρόνια παρουσίας του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι στην άκρη του πάγκου τους.
Η ομάδα πέρυσι συμμετείχε στην Ευρώπη, αλλά αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα τραυματισμών και αυτό την επηρέασε στην πορεία της στο πρωτάθλημα, η οποία μάλλον ήταν αδιάφορη.
Φέτος, ξεκινάει με υψηλές προσδοκίες με νέο προπονητή τον Ελβετό Φαμπιάν Χιούρτζελερ, ο οποίος έκανε εκπληκτικά πράγματα στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της Γερμανίας με τη Σανκτ Πάουλι, οδηγώντας τη στην άνοδο ως πρωταθλήτρια.
Για τον 31χρονο προπονητή η παρουσία στην Πρέμιερ αποτελεί πολύ μεγάλο στοίχημα και μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή η πρώτη πραγματικά μεγάλη προπονητική του πρόκληση.
Μεταγραφικά, ο σύλλογος προσέθεσε στο ρόστερ τον Μίντεχ από τη Νιουκάστλ και τον Βίφερ από τη Φέγενορντ. Όπως κάθε χρονιά έγιναν και άλλες κινήσεις κυρίως με γνώμονα το μέλλον. Αναφορικά με τις αποχωρήσεις ο Φάτι επέστρεψε μετά τον δανεισμό του στην Μπαρτσελόνα, ενώ Γκρος και Λαλάνα έκαναν το δρομολόγιο προς Ντόρτμουντ και Σαουθάμπτον αντίστοιχα.
Γουέστ Χαμ
(London Stadium – 60.000 θέσεις)
Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ομάδες για να παρακολουθήσουμε στη φετινή πρεμιερ λιγκ είναι η Γουεστ Χαμ, αφού γυρίζει σελίδα μετά την αποχώρηση του Ντέιβιντ Μόγιες. Η δουλειά που έκανε ήταν εξαιρετική και ίσως πολλές φορές δεχόταν υπερβολική κριτική αν αναλογιστούμε σε τι κατάσταση παρέλαβε τον σύλλογο.
Πέρυσι τα άκουγε ακόμη και από τους οπαδούς όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά και ας είχε κατακτήσει έναν χρόνο νωρίτερα το Conference League.
Τα «σφυριά», με νέο προπονητή τον Χούλιεν Λοπετέγκι, έχουν σηκώσει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών για τη φετινή τους πορεία. Πέρυσι τερμάτισαν στην 9η θέση ενώ δεν κατάφεραν να κάνουν το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη που ήταν ένας από τους στόχους τους.
Στο μεταγραφικό παζάρι έχουν προχωρήσει σε πολύ καλές κινήσεις. Συγκεκριμένα, απέκτησαν ως ελεύθερο τον Γκίντο Ροντρίγκεζ, ο οποίος είχε κλείσει στην Μπαρτσελόνα, όσο ήταν ο Τσάβι στον πάγκο της ομάδας, καθώς και τον Νίκλας Φίλκρουγκ από την Μπορούσια Ντόρτμουντ.
Άξιες αναφοράς είναι οι προσθήκες του Λουίς Γκιγέρμε από την Παλμέιρας, του Σάμερσβιλ από τη Λιντς καθώς και του Κίλμαν από τη Γουλβς.
Σύμφωνα με τις κινήσεις αυτές η διοίκηση έχει στηρίξει απόλυτα το πρότζεκτ του Ισπανού πρώην προπονητή των Ρεάλ Μαδρίτης και Σεβίλλης, ο οποίος πέρυσι τέτοια εποχή έφυγε από τη Γουλβς εξαιτίας της διαφωνίας με τους ιθύνοντες σχετικά με τον μεταγραφικό σχεδιασμό.
Οι Λονδρέζοι ίσως προχωρήσουν σε ακόμα μία δυνατή μεταγραφή, καθώς φλερτάρουν έντονα με τον Ενγκολό Καντέ και προσπαθούν να τον πείσουν να επιστρέψει στην Αγγλία μετά το πέρασμά του από τις Λέστερ και Τσέλσι.
Θα υπάρξουν σίγουρα και αποχωρήσεις στην ομάδα, καθώς μετά τους Ογκμπόνα, Μπενραχμά και Τζόνσον, την πόρτα της εξόδου θα δει πιθανότατα και ο Ντάνι Ίνγκς.
Κρίσταλ Πάλας
(Selhurst Park – 25.000 θέσεις)
Με μεγάλη αγωνία αναμένεται η παρουσία της Κρίσταλ Πάλας. Οι «αετοί» πέρυσι κινδύνευσαν για μεγάλο διάστημα με τον υποβιβασμό, ξεκινώντας τη χρονιά με τον Ρόι Χόγκτσον στην άκρη του πάγκου τους.
Η πρόσληψη ωστόσο στα μέσα της σεζόν του Αυστριακού Όλιβερ Γκλάσνερ άλλαξε τη μοίρα του συλλόγου. Ο πρώην προπονητής της Άιντραχτ Φρανκφούρτης μεταμόρφωσε το λονδρέζικο club και με 6 νίκες στα τελευταία 7 παιχνίδια της περασμένης σεζόν κατάφερε να τερματίσει 10η.
Μάλιστα, στα αποτελέσματα αυτά, άξια αναφοράς είναι η νίκη που έβαλε τέλος στα όνειρα για πρωτάθλημα στη Λίβερπουλ, καθώς και η τεσσάρα στη Γιουνάιτεντ όπως και η πεντάρα στη «σεντονάτη» Άστον Βίλα.
Φέτος, η ομάδα θέλει επιτέλους να κάνει το βήμα παραπάνω και να ξεφύγει από τις μεσαίες θέσεις του πρωταθλήματος, διεκδικώντας ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Μεταγραφικά έχει προχωρήσει στην απόκτηση του Μαροκινού αμυντικού Ριάντ από την Μπαρτσελόνα καθώς και του Ισμαΐλα Σαρ από τη Μαρσέιγ. Παρ’ όλα αυτά, αποχώρησε για την Μπάγερν Μονάχου το αστέρι της ομάδας, Μίκαελ Ολίσε, ενώ υπάρχει έντονη φημολογία για αποχώρηση του αρχηγού και βασικού αμυντικού της Εθνικής Αγγλίας, Μαρκ Γκουέχι.
Μπόρνμουθ
(Vitality Stadium – 11.700 θέσεις)
Η ομάδα του αγγλικού νότου ξεκινάει με βασικό στόχο την παραμονή της στην κατηγορία. Πέρυσι είχε μία άνετη χρονιά, στην πρώτη του Άντονι Ιραόλα στον πάγκο της.
Πρωταγωνιστής της ήταν ο Ντομινίκ Σολάνκε ο οποίος διέψευσε τα προγνωστικά πρέμιερ λιγκ και σκόραρε 19 φορές σε 38 αναμετρήσεις. Φέτος, δεν έχει προχωρήσει σε πολλές αλλαγές στο ρόστερ της.
Μεγάλη απώλεια ήταν ο κεντρικός αμυντικός, Λόιντ Κέλι, ο οποίος μετακόμισε ως ελεύθερος στη Νιούκαστλ. Από την άλλη τα «κεράσια» κράτησαν στις τάξεις τους τους δανεικούς Σινιστέρα και Ουνάλ ενώ προχώρησαν και στην απόκτηση του Χούισεν από τη Γιουβέντους.
Στα τρία φιλικά που έχει δώσει μέχρι σήμερα μετράει μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα. Οι στοιχηματικές εταιρίες προβλέπουν πως η ομάδα θα σώσει μάλλον εύκολα την κατηγορία.
Φούλαμ
(Craven Cottage – 26.000 θέσεις)
Ακόμα μία αδιάφορη χρονιά. Ο σύλλογος από το Λονδίνο, για δεύτερη διαδοχική χρονιά, δεν είχε μπλεξίματα με υποβιβασμό, εξασφαλίζοντας από νωρίς την παραμονή του στην κατηγορία. Σίγουρα, στόχος είναι το κάτι παραπάνω και ίσως ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Ωστόσο, αυτό δεν φαντάζει αρκετά ρεαλιστικό σαν σενάριο, δεδομένου του τεράστιου ανταγωνισμού που υπάρχει. Φέτος, αναμένεται δύσκολη χρονιά για το σύνολο του Μάρκο Σίλβα εξαιτίας της αποχώρησης του Ζοάο Παλίνια για την Μπάγερν Μονάχου και του βασικού κεντρικού αμυντικού, Τόσιν Ανταραμπιόγιο, για την Τσέλσι.
Πάντως, τις τελευταίες ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί προσθήκες. Συγκεκριμένα, ο Κουένκα αποκτήθηκε από τη Βιγιαρεάλ σε μία αρκετά έξυπνη κίνηση. Επίσης, ο Σμιθ Ρόου αφίχθηκε στην ομάδα για να αποτελέσει τον ηγέτη στη μεσοεπιθετική γραμμή.
Τέλος, επέστρεψε ο Σεσενιόν ως ελεύθερος, μετά το πέρασμα του από την Τότεναμ. Με μία ήσυχη σεζόν θα είναι ικανοποιημένοι στη Φούλαμ.
Μπρέντφορντ
(Brentford Community Stadium – 17.000 θέσεις)
Μία από τις ομάδες, οι οποίες απογοήτευσαν την περσινή σεζόν είναι η Μπρέντφορντ. Με τον Τόμας Φρανκ στην άκρη του πάγκου της, κατόρθωσε για ακόμα μία χρονιά να παραμείνει στην κατηγορία, ωστόσο κυρίως στο δεύτερο μισό η εικόνα της ήταν αρκετά προβληματική.
Σημαντικοί παίκτες όπως ο Εμπεμό και ο Τόνεϊ σκέφτονται να αποχωρήσουν, ενώ οι «σφήκες» προχώρησαν στην απόκτηση του περσινού πρώτου σκόρερ της Μπριζ, Ίγκορ Τιάγκο, ο οποίος όμως έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό και είναι εκτός αγωνιστικής δράσης.
Σίγουρα, η ομάδα θα παλέψει για την παραμονή. Παρ’ όλα αυτά χρειάζεται προσθήκες και αυτό αποδεικνύεται από την προβληματική εικόνα της στα φιλικά όπου μετράει μόλις μία νίκη.
Μέχρι τώρα ούτε έχουν αποχωρήσει πάντως παίκτες, ούτε έχει γίνει κάποια άλλη αξιόλογη κίνηση από τον σύλλογο, ο οποίος κινείται σε ρηχά νερά.
Έβερτον
(Goodison Park – 40.000 θέσεις)
Να επιστρέψει στην κανονικότητα θα προσπαθήσει τη φετινή χρονιά η Έβερτον. Τα «ζαχαρωτά» πέρυσι έπρεπε να διαχειριστούν την ποινή της αφαίρεσης δέκα βαθμών που τα έφεραν σε δεινή θέση στη βαθμολογία πρέμιερ λιγκ, παρ’ όλα αυτά κατάφεραν να ανταπεξέλθουν και να σώσουν σχετικά άνετα στο τέλος την κατηγορία.
Η ομάδα του Σον Ντάις στοχεύει στο βήμα παραπάνω, ρίχνοντας βλέμματα προς τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Έχασε τον βασικό της μέσο Ονανά, ο οποίος μετακόμισε στην Άστον Βίλα, αλλά έχει κάνει ορισμένες στοχευμένες προσθήκες.
Συγκεκριμένα, έχει αποκτήσει τον αμυντικό Ο’ Μπράιεν από τη Λιόν, τον Εντιαγέ από τη Μαρσέιγ για την επίθεση καθώς και τον Γέσπερ Λίντστρεμ από τη Νάπολι με τη μορφή δανεισμού. Δεδομένα δεν θα μείνει εκεί και αναμένονται και άλλες αφίξεις στο Λίβερπουλ μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου.
Νότιγχαμ Φόρεστ
(City Ground – 30.000 θέσεις)
Την τρίτη της διαδοχική χρονιά διανύει στην Πρέμιερ λιγκ η Νότιγχαμ Φόρεστ. Πέρυσι, με το Νούνο Εσπίριτο Σάντος να αναλαμβάνει μεσούσης της σεζόν, κατόρθωσε να επιτύχει τον στόχο της παραμονής. Εντούτοις, με βάση τα ποσά που έχει δαπανήσει για τη μεταγραφική της ενίσχυση από όταν ανέβηκε θα έπρεπε σίγουρα να έχει καλύτερη αγωνιστική παρουσία.
Και τη φετινή χρονιά έχει μπει δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι. Ο Άντερσον αποτελεί την πιο δαπανηρή κίνηση του συλλόγου με ένα ποσό κοντά στα 40 εκατομμύρια ευρώ, ενώ πολύ μεγάλη κίνηση ήταν η απόκτηση του κεντρικού αμυντικού Νίκολα Μιλένκοβιτς από την περσινή φιναλίστ του Κόνφερενς Λιγκ, Φιορεντίνα.
Πάντως για ακόμα μία σεζόν, σύμφωνα με τα προγνωστικά αγγλικό πρωτάθλημα, η ομάδα του Νούνο είναι το 5ο φαβορί για υποβιβασμό.
Γουλβς
(Molineux Stadium – 32.000 θέσεις)
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ομάδα από το Γούλβερχαμπτον, η Γουλβς του Γκάρι Ο’Νιλ. Οι «λύκοι» πέρυσι έμειναν εύκολα στην κατηγορία, έχοντας αρκετά σοβαρή παρουσία. Και τη φετινή σεζόν δε θα ψάξουν κάτι το εξεζητημένο, με ρεαλιστικό στόχο μια άνετη εξασφάλιση της σωτηρίας
Μέχρι τώρα έχει προχωρήσει σε απόκτηση παικτών σε μικρή ηλικία. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο Πέδρο Λίμα από τη Σπορτ Ρεσίφε και ο Ροντρίγκο Γκόμες από την Μπράγκα.
Η πιο δυνατή της κίνηση βέβαια είναι αυτή του Νορβηγού σέντερ φορ Στραντ-Λάρσεν από την Θέλτα. Πάντως αναμένεται σίγουρα ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας της ομάδας μετά την αποχώρηση του καλύτερου κεντρικού της αμυντικού, Μαξ Κίλμαν, για τη Γουέστ Χαμ.
Ίπσουιτς
(Portman Road Stadium – 30.000 θέσεις)
Μία ομάδα που αξίζει να παρακολουθήσουμε τη φετινή σεζόν είναι η Ίπσουιτς. Η περσινή έκπληξη της Τσάμπιονσιπ ανέβηκε ως δεύτερη στη βαθμολογία βάζοντας από κάτω ομάδες πιο πλούσιες όπως η Λιντς και η Σαουθάμπτον.
Η δουλειά του Κιέραν Μακένα στην άκρη του πάγκου είναι αξιομνημόνευτη, ενώ υπέγραψε πρόσφατα και ανανέωση του συμβολαίου του με τον σύλλογο. Τα προγνωστικά πρέμιερ λιγκ την έχουν πάντως μέσα στα πρώτα φαβορί για υποβιβασμό.
Σύμφωνα με τα όσα έχουμε δει από την ομάδα από την ανατολική Αγγλία όμως, μπορεί εύκολα να κάνει την έκπληξη και να παραμείνει στην κατηγορία. Μεταγραφικά έχει κινηθεί με γνώμονα την προσθήκη έμπειρων παικτών.
Συγκεκριμένα έχει προβεί σε 7 κινήσεις, με όλες να αφορούν Άγγλους ποδοσφαιριστές. Πιο ακριβή μεταγραφή ο Χάτσινσον από την Τσέλσι για τον οποίο δαπανήθηκε ένα ποσό κοντά στα 23 εκατομμύρια ευρώ.
Λέστερ
(King Power Stadium – 32.000 θέσεις)
Να δείξει πως ήρθε για να μείνει θέλει η Λέστερ. Με νέο προπονητή στον πάγκο της, τον Στιβ Κούπερ, ο οποίος έχει εμπειρία στην πρέμιερ λιγκ μιας και ήταν στον πάγκο της Νότιγχαμ Φόρεστ για κάτι παραπάνω από δύο χρόνια.
Οι «αλεπούδες» φυσικά θα δώσουν μάχη για την παραμονή τη φετινή χρονιά και στόχος τους είναι να καθιερωθούν ξανά στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Η μεγάλη απώλεια είναι ο Ντριούσμπερι-Χολ ο οποίος μετακόμισε στο Λονδίνο για λογαριασμό της Τσέλσι μαζί με τον αρχιτέκτονα της περσινής Λέστερ, Έντσο Μαρέσκα.
Ακόμα κι έτσι όμως η ομάδα δεν έμεινε εκεί και προσπαθεί να προχωρήσει σε κινήσεις για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού της.
Ο Ντεκόρντοβα Ριντ αποτελεί μία χρήσιμη λύση, όπως και ο Κάλεμπ Οκόλι που μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν δανεικός στη Φροζινόνε από την Αταλάντα. Με τα τωρινά δεδομένα ο Τζέιμι Βάρντι και η παρέα του θα είναι ένας από τους συλλόγους που θα δώσουν μάχη επιβίωσης στο αγγλικο πρωταθλημα 2024-25.
Σαουθάμπτον
(St. Mary’s Stadium – 32.000 θέσεις)
Οι «άγιοι» επέστρεψαν στην Πρέμιερ Λιγκ μετά από διάλειμμα ενός χρόνου. Με τον Ράσελ Μάρτιν στον πάγκο τους, έναν από τους πιο ελπιδοφόρους προπονητές του αγγλικού ποδοσφαίρου, κατάφεραν να λυγίσουν στον τελικό ανόδου τη Λιντς και να επιστρέψουν στα μεγάλα σαλόνια.
Η Σαουθάμπτον ξεκινάει με δεδομένο στόχο την παρουσία της και την επόμενη χρονιά στην Πρέμιερ. Έχει να διαχειριστεί σε μεγάλο βαθμό την απειρία τόσο των παικτών της όσο και του ίδιου της του προπονητή της.
Σύμφωνα με τη φιλοσοφία που παρουσίασε την περσινή σεζόν, υπηρετεί ένα άκρως επιθετικό στιλ ποδοσφαίρου. Θα έλεγε κανείς πως έχει ίδια χαρακτηριστικά με την Μπέρνλι η οποία ανέβηκε με το ίδιο ακριβώς μοτίβο αλλά το γεγονός πως δεν κατάφερε να το προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της Πρέμιερ Λιγκ, την οδήγησαν σε άμεσο υποβιβασμό.
Μεταγραφικά έχει κάνει αρκετές κινήσεις. Κυριότερη η επιστροφή του Άνταμ Λαλάνα στην ομάδα δέκα χρόνια μετά τη φυγή του για λογαριασμό της Λίβερπουλ. Άξια αναφοράς και η προσθήκη του Μπρέρετον Ντίαζ από τη Βιγαρεάλ. Από την ομάδα αποχώρησε ο Τσε Άνταμς των 16 γκολ την περσινή σεζόν για να συνεχίσει την καριέρα του στην Τορίνο ως ελεύθερος.
Οι μεταγραφές στην Premier League 2024-25
Η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα το μεταγραφικό παζάρι είναι αρκετά υποτονικό για τις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ.
Αναφορικά με όσα γίνονταν τα προηγούμενα καλοκαίρια, φέτος λείπουν οι λαμπερές κινήσεις κυρίως από τις μεγάλες ομάδες του αγγλικού ποδοσφαίρου.
Χαρακτηριστικά, η μόνη που ξόδεψε μέχρι τώρα γύρω στα 100 εκατομμύρια αλλά σε δύο μόλις κινήσεις είναι η Γιουνάιτεντ. Βέβαια όλα τα clubs αναμένεται να προχωρήσουν σε ενίσχυση καθώς δεδομένα Σίτι και Λίβερπουλ ετοιμάζουν και αυτές τα χτυπήματά τους στο μεταγραφικό παζάρι.
Αναλυτικά, οι πιο δυνατές κινήσεις του μεταγραφικού παζαριού έως τώρα:
ΠΑΙΚΤΗΣ | ΘΕΣΗ | ΑΠΟ | ΣΕ | ΠΟΣΟ |
---|---|---|---|---|
Λένι Γιόρο | Αμυντικός | Λιλ | Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ | 62 εκατομμύρια |
Γιόσουα Ζίρκζι | Επιθετικός | Μπολόνια | Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ | 42,5 εκατομμύρια |
Σαβίνιο | Εξτρέμ | Τρουά | Μάντσεστερ Σίτι | 25 εκατομμύρια |
Νίκλας Φίλκρουγκ | Επιθετικός | Μπ.Ντόρτμουντ | Γουέστ Χαμ | 27 εκατομμύρια |
Άρτσι Γκρέι | Μέσος | Λιντς Γιουνάιτεντ | Τότεναμ | 41,3 εκατομμύρια |
Σάμερσβιλ | Εξτρέμ | Λιντς Γιουνάιτεντ | Γουέστ Χαμ | 29,3 εκατομμύρια |
Αμαντού Ονανά | Μέσος | Έβερτον | Άστον Βίλα | 59,4 εκατομμύρια |
Έλιοτ Άντερσον | Μέσος | Νιουκαστλ | Νότιγχαμ Φόρεστ | 41,2 εκατομμύρια |
Ισμαίλα Σαρ | Μαρσέιγ | Κρίσταλ Πάλας | Εξτρέμ | 15 εκατομμύρια |
Τα μεγάλα ονόματα στο αγγλικό πρωτάθλημα 2024-25
Σχεδόν όλα τα μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου είτε έχουν αγωνιστεί, είτε αγωνίζονται ή ακόμα ονειρεύονται να βρεθούν στον λαμπερό κόσμο της Πρέμιερ Λιγκ. Η λίστα με τα «φαντεζί» ονόματα είναι μεγάλη. Ξεκινώντας από τη Σίτι, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε και Χάαλαντ θα μπορούσαν εύκολα να στελεχώσουν τη μεικτή κόσμου.
Από εκεί και πέρα στη Λίβερπουλ η παρουσία των Σαλάχ, Φαν Ντάικ και Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ μιλάει από μόνη της. Έπειτα υπάρχουν και άλλα ονόματα που προκαλούν κρότο. Από τον Μπουκαγιό Σάκα της Άρσεναλ μέχρι τον Κρίστοφερ Ενκουκού της Τσέλσι.
Ακόμα και στις μικρομεσαίες ομάδες υπάρχουν παίκτες κάθε λογής που θα μπορούσαν να σταθούν στους μεγαλύτερους συλλόγους του κόσμου. Ο Πάου Τόρες της Άστον Βίλα, ο Χέουνγκ Μιγκ Σον της Τότεναμ ακόμα και ο Νίκλας Φίλκρουγκ της Γουέστ Χαμ αποτελούν κοσμήματα για το αγγλικό ποδόσφαιρο.
Μη ξεχνάμε ωστόσο και τους περσινούς ανέλπιστους πρωταγωνιστές της σεζόν. Ο Όλι Γουότκινς τα «έσπασε» με την Άστον Βίλα σε Αγγλία και Ευρώπη, ενώ ο Κόουλ Πάλμερ πήρε από το χέρι την Τσέλσι και της εξασφάλισε την ευρωπαϊκή της επιστροφή.
Στοίχημα στην Πρέμιερ Λιγκ 2024-25 – Φαβορί και Αποδόσεις
Πολλές επιλογές δίνονται από τις στοιχηματικές εταιρίες αναφορικά με τη φετινή κούρσα της Πρέμιερ Λιγκ. Όπως κάθε χρόνο στον ρόλο του φαβορί βρίσκεται η Σίτι. Όπως αναφέραμε ωστόσο δεν φαίνεται να εκκινεί από την αφετηρία που ξεκινούσε τα προηγούμενα χρόνια.
Σε μεγάλο βαθμό στους «πολίτες» αναμένεται να κλείσει ο κύκλος ορισμένων παικτών είτε από φέτος είτε την επόμενη σεζόν. Χαρακτηριστικά το repeat των πολιτών δίνεται σε απόδοση 2.00 από τη Stoiximan.
Από εκεί και πέρα ακολουθεί η δευτεραθλήτρια της περασμένης σεζόν Άρσεναλ σε απόδοση μόλις 2.85.
Το νέο πρότζεκτ της Λίβερπουλ του Άρνε Σλοτ, χωρίς να έχει δείξει ακόμα δείγματα γραφής, είναι το τρίτο φαβορί με διψήφια απόδοση, στο 10.00. Σίγουρα βάσει ονόματος αξίζει το ρίσκο η ομάδα του λιμανιού για όποιον αναρωτιέται τι να παίξω σήμερα.
Τέλος την τετράδα των φαβορί κλείνει η Τσέλσι η οποία προσφέρεται σε απόδοση 20.00 και σίγουρα αναμένεται πολύ καλύτερη από την περσινή εκδοχή της.
ΟΜΑΔΑ | ΑΠΟΔΟΣΗ |
---|---|
Μάντσεστερ Σίτι | 2.00 |
Άρσεναλ | 2.85 |
Λίβερπουλ | 10.00 |
Τσέλσι | 20.00 |
Προγνωστικά πρέμιερ λιγκ 2024-25 – Μακροχρόνιες προβλέψεις
Μπορούμε να επιλέξουμε αρκετές στοιχηματικές προσφορές σε αρκετά δελεαστικές αποδόσεις για το επερχόμενο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ.
Η πρώτη πρόταση μας είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να τερματίσει στην πρώτη τετράδα σε απόδοση 2.90. Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ έχει ως μίνιμουμ στόχο το Τσάμπιονς Λιγκ. Αν δεν πετύχει ούτε αυτόν, πιθανότατα θα έχει φτάσει η ώρα για το τέλος του Ολλανδού προπονητή από την ομάδα.
Σύμφωνα με τις κινήσεις που έχουν γίνει, χωρίς να έχουμε φυσικά αγωνιστικό δείγμα, ιδιαίτερα δελεαστική είναι η απόδοση της Γουέστ Χαμ να μπει στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος σε απόδοση 7.00. Βάσει των κινήσεών της αξίζει να το παρακολουθήσουμε.
Τέλος, θα κλείσουμε με μία πρόταση σκόρερ στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Μην κρυβόμαστε, ο Χάαλαντ αποτελεί μία μηχανή των γκολ τα τελευταία χρόνια στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Εντούτοις, πέρυσι μετά από ένα σημείο έδειξε πως είναι φυσιολογικός άνθρωπος, κάνοντας μία κοιλιά. Έτσι κι αλλιώς η επιλογή του Νορβηγού δεν «πληρώνει καλά» στοιχηματικά.
Από την άλλη, ο Νούνιεζ της Λίβερπουλ πέρυσι έκανε πολύ καλή χρονιά. Δεδομένης της πίστης του Σλοτ στον Ουρουγουανό επιθετικό καθώς και του γεγονότος πως τα προηγούμενα χρόνια οι ομάδες του Ολλανδού προπονητή στηρίζονταν στο κλασσικό τους 9άρι, ποντάρουμε στην «έκρηξη» του επιθετικού της Σελέστε και την κατάκτησης του χρυσού παπουτσιού της Πρέμιερ, σε απόδοση 18.00.
Σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα ο υποβιβασμός της Μπρέντφορντ, η οποία δείχνει σε πτωτική πορεία από πέρυσι, προσφέρεται στο 6.00.
Για το τέλος το ενδεχόμενο να μπει η Έβερτον στην πρώτη εξάδα προσφέρεται σε απόδοση 25.00. Με βάση με την περσινή συγκομιδή και την αρκετά ενισχυμένη εκδοχή που θα παρουσιάσει φέτος αξίζει να κοιτάξουμε την επιλογή αυτή.
Χαρακτηριστικά τα «ζαχαρωτά» μάζεψαν 50 βαθμούς την περασμένη σεζόν μέσα στο γήπεδο. Φέτος, που ενισχύθηκαν μπορούν να στοχεύσουν στο κάτι παραπάνω. Ενδιαφέρουσα επιλογή στο κουπόνι πάμε στοίχημα.